UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російське командування та окупаційна "влада" почали евакуацію з Криму — розвідка

Юсов радить колаборантам та тим, хто підтримує окупаційні сили, тікати з півострова, поки це можливо. 

Представник ГУР МО Андрій Юсов розповів, що напередодні контрнаступу окупаційна "влада" Криму вивозить з півострова свої сім'ї та продає нерухомість, що свідчить про початок процесу евакуації. Його заяву цитує пресслужба розвідки.

Та це стосується російського командування та так званої "влади", тоді як рядовий склад армії РФ на півострові навпаки переконують, що все спокійно і причини панікувати немає. 

"Але це вже як мем про те, що "спецоперація" йде за планом... Пов'язані з росіянами сім'ї вивозять, і дуже активно. І це привід задуматися всім іншим, хто пов'язав свою долю зі злочинним путінським рашистським режимом. Крим краще покидати, доки така можливість є", – зауважив він.

Юсов нагадав, як напередодні мешканці Криму чули на FM-станціях попередження про те, що їм необхідно готуватися до виїзду. На думку представника розвідки, це стосується насамперед тих, хто співпрацював з окупаційною владою. 

"Для того, щоб там був мир і порядок, півострів необхідно деокупувати і повернути туди законну українську владу. Власне, повернути Крим у рідну українську гавань, що обов'язково й відбудеться найближчим часом. Тому всім тим, хто працює на Росію, справді найближчим часом краще покинути територію українського Криму", – заявив Юсов.

Читайте також: Росіяни мобілізують рятувальників та пожежників у Криму — ЦНС

Нагадаємо, у Міноборони повідомила, що росіяни готуються оборонятися в анексованому Криму - зводять фортифікаційні споруди та окопи між селами Ішунь і Воєнка неподалік від кримського перешийка. Також на півострові розміщений потужний сухопутний і авіаційний компонент - близько 90 бойових літаків та 60 бойових вертольотів ворога.