UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росії стає важче приховувати втрати і шукати ресурси для продовження війни в Україні — ГУР

Москва готується до рекордного у своїй історії підвищення податків.

Війна, розпочата Росією проти України, стає фактором роздратування у самій РФ. Інформація про бойові дії, яку транслює внутрішня пропаганда, дедалі частіше викликає у російського населення втому та невдоволення, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що це зумовлено невідповідністю поширюваної інформації з реальним становищем. Наразі владі країни-агресорки надто важко приховувати рівень втрат, а ресурси для ведення бойових дій вичерпуються.

"Однією з причин таких змін є невідповідність поширюваної режимом інформації з реальним становищем: рівень втрат під час війни приховувати усе важче, а ресурси для ведення бойових дій вичерпуються, про що, зокрема, свідчить активна підготовка Москви до рекордного у своїй історії підвищення податків. Згідно з планом кремля, під виглядом “прогресивної шкали податку на прибуток фізичних осіб” побори в бюджет зростуть для росіян, які заробляють понад 2200 доларів на місяць. Ставка податку на прибуток зросте з 20% до 25%", - йдеться в повідомленні.

За оцінками російського режиму, така податкова реформа дозволить зібрати близько 200 мільярдів доларів. І це станеться у період з 2025 по 2031 роки.

Читайте також: Сили оборони скоротили популяцію росіян на 1030 окупантів: Генштаб повідомив втрати ворога

Відстежуючи невтішну динаміку суспільних настроїв, Кремль, як додають у ГУР, змушений готувати населення до "затягування пасків" та зміщувати фокус уваги з воєнної тематики на вирішення соціально-побутових проблем. Регіональні представники путінського режиму намагаються організовувати заходи підтримки учасників війни проти України та їхніх сімей, беруть участь у прийманні громадян, розробляють та обговорюють соціальні законопроєкти щодо підтримки волонтерства, підвищення зарплат і захисту ветеранів, кажуть в ГУР.

Окреме місце посідає підтримка людей з інвалідністю, кількість яких зростає через війну. Для покалічених під час бойових дій окупантів російська влада прагне розвивати внутрішній туризм.

За даними розвідки, мінімальна кількість місць для інвалідів на російських парковках тепер становить 15%. Також учасникам війни проти України виділяються ваучери номіналом 15 тисяч рублів, на які протягом року можна купувати квитки у заклади культури. Така активізація соціальної діяльності свідчить про спробу російської влади каналізувати невдоволення та уникнути неконтрольованих соціальних вибухів, вважають у ГУР.

Нагадаємо, раніше газета The Telegraph писала, що Україна отримала значну тактичну перевагу у війні з Росією. Україна тепер може завдавати ударів по Росії американською зброєю, тому в тилових районах Росії не безпечно.