UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росії стає дедалі дорожче вербувати нових солдатів — британська розвідка

Показники набору у російську армію знизились.

Залучення нової живої сили стає дедалі дорожчим для росіян. Загальні втрати Росії з початку повномасштабного вторгнення перевищили позначку у 610 тисяч осіб, а "мʼясні штурми" змушують російських керманичів постійно поповнювати особовий склад новими призовниками, йдеться у повідомленні британської розвідки.

Розвідники зазначили, що у 2024 році показники набору нових солдатів в окупаційну армію знизилися. У 2023 році росіяни заявляли про 1600 нових призовників щодня, цьогоріч же ця цифра складає близько тисячі. Розвідники наголосили, що це, скоріш за все, завищені цифри.

Читайте також: Російська армія розгорнула широкий наступ, але зупинилась в напрямку Покровська – британська розвідка

"Це змусило Міноборони РФ в серпні 2024 року збільшити винагороду за вступ до армії, що є дедалі дорожчою стратегією для вербування військових у РФ. За оцінками, виплати військовим становили близько восьми відсотків федеральних витрат з початку 2024 року до червня", — заявили розвідники.

Нагадаємо, за даними WSJ, загальні втрати особового складу Росії та України з початку повномасштабного вторгнення сягнули мільйона осіб. Кількість загиблих росіян вимірюється сотнями тисяч. За даними західних розвідок, ця цифра досягає майже 200 тисяч вбитих та близько 400 тисяч поранених.