UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не зможе повернути контроль над Курською областю, якщо не залишить свої позиції в Україні — The Hill

Росія також може призвати на службу молодих призовників. 

Вторгнення України в Росію змінило динаміку війни й ще більше викрило слабкість Кремля. З моменту початку операції в Курській області українські війська вже контролюють 100 населених пунктів в Росії й захопили сотні полонених.

Крім того, успіх України підірвав моральний дух серед російських військових, які, безсумнівно, ставлять питання про мету війни, яка залишила російські кордони незахищеними, вважає Альфред Купер, колишній кореспондент Reuters News (2008-2012) з питань Росії.

Читайте також: Курська операція викриває вразливість режиму Путіна — The Times

На думку кореспондента, Росія потребує більше військових, щоб повернути контроль над своїми прикордонними територіями, але для цього їй доведеться або відмовитися від своїх позицій в Україні, або призвати на службу молодих призовників. Проблема полягає в тому, що відправка минулорічних випускників шкіл на війну є політично складною, оскільки Путін раніше пообіцяв не залучати їх до бойових дій в Україні.

"Для керівництва Кремля очевидним є одне: почалася епоха складнощів і потрясінь", — додав Купер.

Читайте також: Курська операція змінює всі припущення щодо української стратегії і можливостей — WP

Раніше газета The Washington Post зазначала, що Путін не здатний швидко відповісти на операцію України в Курській області. Коли авторитет Путіна підлягає сумніву, його реакція часто є повільною і нерішучою.

Про те, що відбувається в Курській області та як від цього залежить ситуація в Донецькій області, пише Віталій Кононученко в статті "Курська область vs Покровськ".