UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни змусили українських військовополонених перейти на службу до ворога – ISW

"Добровольчий" батальйон готується до відправки на фронт.

Російська влада, ймовірно, змусила українських військовополонених приєднатися до «добровольчого» формування, яке воюватиме в Україні. Таке припущення зробив у своєму звіті Інститут вивчення війни ISW.

Учора, 27 жовтня російське офіційне інформаційне агентство "РИА Новости" повідомило, що перший батальйон із колишніх бійців ЗСУ – добровольчий батальйон імені Богдана Хмельницького – поступив на службу до російського оперативно-бойового тактичного формування "Каскад". Цей батальйон сформували в «ДНР» із військовополонених українських військ на початку цього року. Російські державні ЗМІ повідомили, що добровольчий батальйон «Богдан Хмельницький» «завербував» близько 70 українських військовополонених і після їхнього навчання планує вирушити до невідомого наразі району лінії фронту.

Читайте також: На фронті ліквідували російського терориста "Бабая", який у 2014-му катував полонених ЗСУ

ISW вважає, що українських військовополонених змусили піти на службу до ворога, що є явним порушенням Женевської конвенції про військовополонених.

Вона передбачає, що «жоден військовополонений ніколи не може бути відправлений або затриманий у місцях, де він може зазнати вогню зони бойових дій» і не повинен «прийматися на роботу, яка носить шкідливий для здоров'я або небезпечний характер».

Раніше повідомлялося, що тортури, які застосовують росіяни стосовно українських цивільних та військовополонених, досягли рівня систематичної державної політики РФ проти України.