UA / RU
Підтримати ZN.ua

Що змусило росіян змінити тактику на покровському напрямку: карта

Окупант хоче якомога швидше дістатися до Гродівки та траси Покровськ- Костянтинівка.

Росіяни не можуть пробити оборону ЗСУ в напрямку Воздвиженки, тому намагаються її обійти. Таким спостереженням поділився у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников, оцінюючи перебіг боїв на покровському напрямку в районі Очеретиного.

Він каже, що про такі наміри загарбників свідчать захоплення Тимофіївки та просування далі вздовж річки Казенний Торець.

Читайте також: Росіяни захопили село на Донеччині і просунулися в низці населених пунктів – DeepState

Ворог намагається обходити Воздвиженку та Нью Йорк, щоб остаточно не застрягти там у лобових атаках.

Активність росіян на обох флангах від Воздвиженки зафіксував, зокрема, український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

воздвиженка108.jpg (52 KB)

Далі, за прогнозом Мирошникова, росіяни просуватимуться за трьома основним напрямками: у бік траси Покровськ-Костянтинівка, вздовж р. Казенний Торець у бік Спиридонівки та Новоторецького та у бік західної частини Воздвиженки.

Читайте також: У ЗСУ розповіли про тактику наступу армії РФ у районі Часового Яру

Ситуацію в районі Воздвиженки оглядач вважає «вкрай складною»: «Окупант хоче якомога швидше дістатися до Гродівки та траси Покровськ- Костянтинівка».

Раніше Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський повідомив, що на сіверському, покровському, харківському та куп‘янському напрямках тривають бої різної інтенсивності. Російські окупаційні війська ціною великих втрат мають незначний успіх.