UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни збираються зробити з окупованих територій новий «федеральний округ»

Відповідний наказ скоро підпише Путін.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Російський гауляйтер окупованої частини Запорізької області Євгєній Баліцкій заявив, що Кремль скоро створить новий «федеральний округ» на окупованих українських територіях. За його словами, його назвуть «Новоросія», повідомляють російські пропагандисти у Telegram.

Читайте також: На окупованій Луганщині росіяни погрожують місцевим жителям увʼязненням за скарги на загарбників

Він додав, що очільник Кремля Владімір Путін скоро підпише відповідний указ. За його словами, для цього створять спеціальну посаду «під конкретну людину». Ані термінів підписання указу, ані імені «конкретної людини» Баліцкій не назвав. Гауляйтер заявив, що до складу «федерального округу» увійдуть окуповані частини Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей та Крим.

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву повідомляв, що Баліцкій представив Кремлю «програму розвитку регіону». Зазначалось, що в окупованій частині Запорізької області росіяни планують захопити українські підприємства та віддати їх своїм підставним особам.  

Також Українська греко-католицька церква (УГКЦ) заявляла, що Баліцкій підписав «розпорядження» про заборону УГКЦ на окупованій частині Запорізької області. Росіяни звинувачують церкву в антиросійській діяльності.