UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни застососвують "гібридну тактику", виводячи на фінал окупацію ще одного міста на Донбасі

Мобільні підрозділи атакують фланги Селидового, у той час коли "мʼясна" піхота штурмує в лобову.

У Донецькій області росіяни  розпочали фінальну стадію охоплення Селидового. Так оцінив ситуацію на покровському напрямку український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Він каже, що зараз мета ворога - як Вишневе, так і багатоповерхова забудова на півночі міста, біля якої проходить ще одна важлива дорога.

селидове20.10.jpg (12 KB)

Оглядач вважає, що загарбники хочуть діяти ударами, що сходяться, та повністю охопити місто. Також все ж масштабуються бої у лобову на сході та на північному сході міста: "Тобто вималювався такий гібрид: мобільні підрозділи атакують фланги, у той час коли "мʼясна" піхота штурмує в лобову".

Читайте також: На покровському напрямку росіяни розпочали наступ там, де не рухалися останні півроку – хочуть перерізати важливу трасу

Мирошников каже, що ворог і раніше штурмував міста у такий спосіб - і Бахмут, і Очеретине, і Новогродівку, і Часів Яр, і Торецьк: "Результати різні, але стиль однаковий. По Часіку та Торецьку все ще далеке до завершення. Однозначно зрозуміло, що другої Новогродівки/Очеретиного не вийшло, тому заруба там дуже жорстка вже два місяці як".

Раніше повідомлялося, що на курахівському напрямку росіяни охопили Гірник з двох боків, 30% міста ЗСУ вже не контролюють.