UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни запустили по Україні крилаті ракети, тривога охопила більшу частину країни, за винятком її заходу

Пабліки повідомили про зліт додатково до п′яти Ту-22м3.

Сьогодні, 13 січня, о 5.32 Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило у Telegram про пуск крилатих ракет з літаків Ту-95МС з району Каспію.

"Увага! Ракетна небезпека в областях, де оголошена тривога! Прямуйте в укриття!" - закликали Повітряні Сили.

Станом на цей час повітряну тривогу оголошено у Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Харківській та Сумській областях. Перед тим, як тут пролунала сирена, пабліки повідомили про пуски балістичних ракет з території тимчасово окупованого Криму. Зараз тут додалася ще й загроза крилатих ракет.

Паблік "Чому тривога | Радар" пише, що росіяни запустили крилаті ракети з Каспію в напрямку Харкова і далі по Україні. Кажуть, що ракети перетнуть державний кордон України близько шостої ранку.

Читайте також: Росія модернізує крилаті ракети і активізує повітряну війну — KSF

"Здійснено пуски ракет типу Х-101/555/55 з шести Ту-95МС. Розрахунковий час входження ракет у повітряний простір України 06.00 - 07.00", - повідомили Повітряні Сили о 5.54.

Близько шостої ранку тривога поширилася на Херсонську, Миколаївську та Одеську області. О 6.21 повітряну тривогу оголосили у Києві.  Через мить тривога стрімко охопила майже всю територію України, за винятком її західних областей.

Близько 6.30 пабліки повідомили про зліт додатково до п′яти Ту-22м3 з аеродрому "Оленья". Ту-22м3 - це російській дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник. Він може бути носієм крилатих ракет Х-22 "Буря" та гіперзвукових ракет Х-47М2 «Кинджал», здатних нести ядерний заряд.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 13 січня, близько 1.50 росіяни підняли в небо стратегічну авіацію, яка взяла курс на південний схід.