UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни запустили по Україні крилаті ракети з бортів Ту-95, інформація попередня

Є повідомлення, що росіяни підняли в повітря носій "Кинджалів".

Сьогодні, 18 серпня, близько другої години ночі, росіяни запустили по Україні крилаті ракети типу Х-101 з літаків стратегічної авіації Ту-95. Таку попередню інформацію поширили моніторингові пабліки. 

Вони пишуть, що ракети були запущені з Саратовської області РФ. "Якщо підтвердяться, очікуємо у повітряному просторі за 60 хвилин", - повідомив моніторинговий паблік "Чому тривога | Радар".

Близько 2.40 моніторингові пабліки повідомили, що росіяни підняли в повітря винищувач-бомбардувальник МіГ-31К, що є носієм гіперзвукової ракети Х-47м2 "Кинджал", яка становить загрозу для всіх регіонів країни.

Втім, станом на 2.45 тотальної повітряної тривоги, яка зазвичай оголошується при загрозі удару "Кинджалом", в Україні немає.

"Крилаті ракети у повітряному просторі України відсутні", - повідомив у 2.55 паблік monitor. - "З великою долею ймовірності команди на пуск крилатих ракет від 01:45 були імітаційними/тренувальним".

Тут також поінформували, що три борти Ту-95мс маневрують біля гирла р. Волга у Каспійському регіоні.

При цьому моніторинговий паблік "Чому тривога | Радар" зауважує, що загроза все ще залишається - щонайменше до 3.30.

 О 3.40 monitor повідомив про шість бортів Ту-95, що перебувають на захід від Саратова, поблизу аеродрому "Енгельс".

Близько четвертої години ранку тут поінформували, що Ту-95 розпочали сідати на аеродром -"За ніч вони подолали щонайменше 3300 км без урахування маневрувань, виконували команди на пуск засобів ураження". Про входження крилатих ракет повітряного базування у повітряний простір України інформація не надходила.