UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повітряні Сили радять остерігатися балістики, навіть якщо вона корейська - Олещук підбив підсумки масованої повітряної атаки

Росіяни запустили по Україні чи не рекордну кількість шахедів та чотири балістичні ракети, більшість дронів вдалося збити.

У ніч на 11 серпня 2024 року ворог атакував Україну чотирма балістичними ракетами KN-23 із Воронезької області РФ. Про це повідомив офіційний телеграм-канал командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

Позатим росіяни запустили по Україні 57 ударни БпЛА типу Shahed із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ та Курськ – РФ. Також окупанти завдали удару по місту Покровськ на Донеччині імовірно з реактивної артилерії.

Читайте також: У Києві вдруге від початку доби оголосили повітряну тривогу, у передмісті столиці пролунали вибухи

В результаті протиповітряного бою мобільні вогневі групи Сил оборони України, авіація, зенітні ракетні підрозділи та засоби РЕБ Повітряних Сил збили 53 ворожі БпЛА у Миколаївській, Одеській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській, Київській, Запорізькій, Сумській, Рівненській та Черкаській областях.

Стосовно російських ударів північно-корейськими ракетами генерал Олещук сказав наступне: "Балістичні KN-23, хоч і рідко досягають бажаних цілей, становлять серйозну загрозу населенню. Бережіть себе та своїх рідних".

Раніше повідомлялося, що внаслідок нічного удару російських балістичних ракет у Київській області, у Броварському районі, під завалами будівлі загинули 35-річний чоловік та його 4-річний син. Ще троє людей отримали тяжкі травми.