UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни запустили по Україні більше сотні "шахедів" - у Повітряних Силах розповідають, як відбивали масовану атаку

ППО збивала ударні дрони у небі 15-ти областей - від Харківської до Івано-Франківської.

У ніч проти 3 жовтня, із 21.00 02.10 до 07.00 03.10 росіяни масовано атакували Україну ударними БпЛА. Про це Повітряні Сили ЗСУ повідомили у Telegram.

Тут кажуть, що усього радіотехнічні війська Повітряних Сил виявили та супроводжували 105 ворожих безпілотників .типу «шахед». Райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ та мис Чауда – Крим.

Читайте також: На Вінниччині пролунали вибухи, регіон атакують "шахеди"

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою було збито 78 ворожих ударних БпЛА типу Shahed у Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській областях.

Читайте також: "Шахеди" долетіли до заходу України, у Хмельницькій області та в Івано-Франківську пролунали вибухи

Один безпілотник полетів у напрямку Білорусі, двадцять три ворожі БпЛА локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється.

Раніше повідомлялося, що в ніч на 3 жовтня ППО виявила та уразила в повітряному просторі навколо та над Києвом приблизно півтора десятка "шахедів".