UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни запускають по Україні дерев'яні безпілотники

Їхні функції та завдання достеменно не відомі.

Російські військові почали використовувати проти України спеціальні дерев’яні безпілотники. Один з захоплених дронів цієї моделі показало Командування Об’єднаних Сил ЗС України у Facebook.

Стверджується, що російський дерев’яний безпілотник підбили на початку травня у прикордонні Сумської області. При цьому немає точного розуміння, для яких цілей могли використовуватися подібні БПЛА.

"Саморобна конструкція зібрана з різних деталей і елементів. Вона дуже дивна з точки зору основ аеродинаміки", – розповіли військові.

Читайте також: Українські захисники збили два російських БПЛА південніше Дніпра

Не виключно, що Росія використовує такі дрони, щоб відвернути увагу радарів протиповітряної оборони України й збити дезорієнтувати військових, які намагатимуться їх збивати.

Дрон зроблений з екструдованої піни й полістиролу та має двигун DLE-60, який можна придбати в інтернет-магазинах. Він має телеметрію керування, яка працює по GSM-каналу мобільного зв’язку.

Раніше повідомлялося, що кілька днів тому українські безпілотники атакували окупований Крим - один з дронів влучив по залізниці.