UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни захопили ще одне село на покровському напрямку – чи легше стало ЗСУ на найгарячішій ділянці фронту: карта

Українські військові розповіли, яка ворожа тактика ускладнює їм оборону.

12 серпня у Донецькій області російські війська просунулися в північну Карлівку та захопили село Лисичне (обидва на схід від Покровська). Про це заявило російське Міністерство Оборони, на яке Американський Інститут вивчення війни ISW посилається у черговому своєму звіті.

Водночас геолокаційні кадри, опубліковані 12 серпня, показують, що російські війська просунулися на схід від Покровська в межах Іванівки та на південний схід від Гродівки.

East of Pokrovsk Battle Map Draft August 12, 2024.png (1.73 MB)

При цьому речник української бригади, яка діяла на покровському напрямку, 12 серпня заявив, що передові українські війська не помітили зменшення російської активності на цьому напрямку після початку вторгнення України в Курську область. Прес-офіцер повідомив, що російські сили не відвели жодних значних сил з цього напрямку, проте, схоже, обмежили використання безпілотників і бронетехніки в цьому районі.

Читайте також: Покровськ вже за 16 кілометрів від лінії фронту — розвідка Британії (карта)

Нині росіяни атакують невеликими групами з двох-трьох осіб через ліси, і ця тактика заважає українським силам відстежувати ворога.

Раніше повідомлялося, що на Донеччини, поблизу Мар’їнки, десантники 46-ї окремої аеромобільної бригади знищили та пошкодили кілька одиниць броньованої техніки армії РФ.