UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни захопили селище Урожайне на півдні Донеччини, аналітики говорять про крах оборони на цій ділянці фронту: карта

Для штурму росіяни задіяли до двох рот особового складу.

Вчора, 13 липня, в Донецькій області, на времівському напрямку, росіяни окупували селище Урожайне Волновахського району. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState. Цю подію аналітики назвали крахом оборони, чиї причини та передумови ще потребують уточнення.

У DeepState кажуть, що вчора від самого ранку ворог розпочав масований штурм північної частини селища. Сили росіян були значні, вони задіяли тут дві роти особового складу.

урожайне-к.jpg (15 KB)

У вечірньому зведені Генштабу ЗСУ про втрату Урожайного не повідомляється. Тут зауважують лише активність ворога, серед іншого, і на времівському напрямку. Кажуть, що вчора росіяни провели тут 18 штурмів неподалік Урожайного, Водяного, Великої Новосілки та Костянтинівки. ЗСУ відбили 16 атак, дві станом на 22.00 13 липня все ще тривали.

Читайте також: Росіяни розширюють свій виступ в районі Нью-Йорка – експерти кажуть, де агресорам вдалося просунутися: карта

Раніше повідомлялося що на Донеччині росіяни просуваються до стратегічних трас, чия втрата може різко погіршити ситуацію для ЗСУ.