UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни захопили на Харківщині село, яке може відкрити їм шлях аж до річки Оскіл – оглядач звинувачує командирів ЗСУ

Загарбники отримали контроль над панівними висотами у цьому районі.

На куп’янському напрямку війська РФ, ймовірно, окупували село Піщане. «Зафіксовано росіян у центральній частині села: вони вивішують ганчірку і спокійно прогулюються» - пише український інформаційний ресурс DeepState і додає, що на одному із відео було помічено російських військових біля пам'ятника червоноармійцю у Піщаному, що біля Табаївки.

піщане20.jpg (147 KB)

«Якщо виявиться, що село захоплене, то до перерізання угруповування ЗСУ на східному березі Осколу залишиться поле та Колісниківка», - констатує DeepState.

Вже виявилося – інформує український військовий журналіст Богдан Мирошников: «Спочатку ворог охопив Піщане з трьох боків та прорвався на 1 км західніше села у бік Колісниківки. Потім окупант зміг доволі швидко захопити саме село».

Читайте також: Forbes: Росіяни замінюють знищену російську бронетехніку альтернативою цивільних зразків. Результат — катастрофічна атака під Куп'янськом

«Тепер орки мають контроль над панівними висотами», – резюмує Мирошников.  – «У бік Колісниківки (яка прилягає до Осколу) залишається близько 6 км зеленки. Але там балки та низини. В умовах, коли висоти в Піщаному та районі села втрачені – оборонятися у тих балках буде практично нереально».

піщане-карта.jpg (45 KB)

У ситуації, що склалася, оглядач звинувачує керівників підрозділів, у чиїй зоні відповідальності виникли проблеми, через які вже найближчим часом окупант зможе дістатися східного берегу р. Оскіл.

Раніше повідомлялося, що на куп’янському напрямку росіяни можуть прорватися аж до річки Оскіл та сформувати кліщі довкола Купʼянська-Вузлового.