UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни захопили на Донеччині ще одне село, наближаючись до Курахового

Загарбники кинули на механізований штурм Максимільянівки сумарно понад 30 одиниць техніки.

17 жовтня на курахівському напрямку росіяни захопили Максимільянівку Донецької області. Таку заяву російського Міністерства оброни навів у черговому своєму звіті Американський Інститут вивчення війни ISW. При цьому дослідники кажуть, що не знайшли підтвердження цієї заяви.

Просування ворога в районі Максимільянівки засвідчив і український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

курахівський17.10.jpg (23 KB)

У DeepState також повідомляють, що вчора, 17 жовтня росіяни опублікували кадри зі своїм прапором у Максимільянівці. Дослідники кажуть, що це не обовязково свідчить про окупацію всього села, проте ілюзій щодо ситуації на цій ділянці фронту не мають: "Виходячи з обстановки, до взяття під контроль західної частини Максимільянівки залишилося не довго". 

Читайте також: На курахівському напрямку росіяни вклинилися в оборону ЗСУ, логістика українських підрозділів під загрозою

У DeepState кажуть, що ворог активно продовжує штурмові дії в напрямку Курахового. Атакуючи Максимільянівку, росіяни кинули на механізований штурм сумарно понад 30 одиниць техніки, з яких більше половини бійці ЗСУ знищили та пошкодили. 

Раніше повідомлялося, що у Донецькій області, на покровському напрямку, росіяни просунулися у районі Селидового і намагаються оточити місто.