UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни заявляють, що вибили українські підрозділи з Кринок, ISW сумнівається, Генштаб ЗСУ заперечує: карта

Одностайності тут немає і серед самих російських оглядачів.

9 червня деякі російські військові оглядачі заявили, що українські війська відступили з Кринок на лівобережжі Херсонщини. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW.

Інформацію про відхід підрозділів ЗСУ з Кринок дослідники називають непідтвердженою і зауважують, що й серед російських війсьових блогерів є ті, які засвідчили, що українські війська зберігають свою присутність у селі.

Kherson-Mykolaiv Battle Map Draft June 9, 2024.png (1.29 MB)

Генеральний штаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні нічого не повідомляє про втрату плацдарму на лівому березі Дніпра і лише констатує, що на оріхівському та придніпровському напрямках ситуація залишилась без суттєвих змін: "Усього від початку доби ворог чотири рази безуспішно намагався витіснити наших захисників із займаних позицій в районах Малої Токмачки та Кринок. Втрат позицій та територій не допущено".

Читайте також: Плетенчук заявив про посилення штурмів у районі Кринок

ISW також засвідчує лише те, що вчора тривали позиційні бої на східному березі Херсонської області поблизу Кринок та на островах у дельті річки Дніпро.

Раніше Сили оборони півдня повідомили, що вчора, 9 червня, росіяни здійснили дві безуспішні атаки на позиції ЗСУ в районі Кринок.