UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни заарештували полковника через невдачі на фронті – ISW

Імовірно, це сигнал для інших командувачів, щоб вони були лояльними.

Колишній заступник командира з тилу 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Московського військового округу полковник Дмітрій Пєшков потрапив під арешт. Його звинувачують у розкраданні продовольчих пайків для російських солдатів, які воюють в Україні.

За інформацією Інституту вивчення війни (ISW), арешт Пєшкова є частиною ширшої кампанії Кремля, спрямованої на усунення високопоставлених чиновників Міністерства оборони РФ. Аналітики припускають, що такі заходи можуть бути використані для опосередкованого покарання командирів за невдачі їхніх підрозділів або для забезпечення лояльності серед офіцерів.

Читайте також: У Москві затримали начальника Головного управління кадрів МО РФ - після відставки Шойгу в оборонному відомстві розпочалися чистки

Російське державне інформаційне агентство ТАСС повідомило, що полковник Пєшков не визнав себе винним у висунутих звинуваченнях.

Підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії, в якій служив Пєшков, наразі проводять наступальні операції в районі населених пунктів Терни та Невське в Луганській області. Однак ці штурми мають обмежений успіх, а нещодавно російські війська втратили частину території внаслідок українських контратак.

Читайте також: У Росії заарештували генерала, якого підозрюють у шахрайстві під час будівництва ліній оборони

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки РФ затримала колишнього заступника міністра оборони та генерала російської армії Дмітрія Булгакова у справі про корупцію.