UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни за добу вбили одного жителя Харківщини, ще багатьох поранили: в ОВА розповіли про наслідки обстрілів

На харківському та лиманському напрямках наші воїни відбили понад три десятки ворожих атак.

Росіяни не припиняють атакувати Харків та Харківську область. Протягом минулої та з початку поточної доби внаслідок російських обстрілів 13 мирних жителів постраждали, ще одна людина загинула, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зранку, 14 травня, росіяни вдарили по Київському району Харкова УМПБ Д-30, внаслідок чого постраждали чотири людини – чоловік 52 років, та жінки 66, 56 та 38 років. Крім того, внаслідок удару три гаражі пошкоджені, ще три – зруйновані.

Що стосується минулої доби, то з артилерії та мінометів росіяни обстріляли 30 населених пунктів. Також ворог завдав ракетного обстрілу.

Зокрема, по селу Коротич окупанти вдарили ракетою Х-59. Ворог влучив у приміщення підприємства, внаслідок чого четверо чоловіків дістали поранення, ще один – загинув.

Читайте також: Харківську ОВА звинуватили у розкраданні мільйонів на будівництві фортифікацій: реакція Синєгубова

Внаслідок обстрілу Липців поранення дістала 70-річна жінка

Також під масованими обстрілами з різного озброєння перебував Вовчанськ. У місті пошкоджені приватні будинки. Крім того, постраждали четверо мирних жителів.

Синєгубов повідомив, що на харківському напрямку українські захисники відбили 13 атак: Нова Товолжанка (рф) - Вовчанськ, Шебекіно (рф) - Вовчанськ, Гатище - Вовчанськ, Муром - Стариця, Стрілеча - Глибоке, Пильна - Глибоке, Глибоке - Липці.

На куп’янському напрямку ЗСУ відбили 22 атаки: Нова Товолжанка (рф) - Вовчанськ, Шебекіно (рф) - Вовчанськ, Гатище - Вовчанськ, Муром - Стариця, Стрілеча - Глибоке, Пильна - Глибоке, Глибоке - Липці.

Читайте також: Третя штурмова розбила колону росіян, яка намагалася прорватися на Харківщині

Напередодні у Генштабі ЗСУ повідомили, що ведуться бої за прикордонне місто Вовчанськ. Ворог задіяв значні сили для ведення наступу на місто у складі до 5 батальйонів та не рахується із власними втратами. Тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили за добу понад 100 окупантів. На даний час росіяни мають тактичний успіх. Сплановано заходи щодо знищення ворога, який вклинився в нашу оборону.

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що росіяни можуть використати наступ на Вовчанськ для того, щоб зайти у тил українським військам, які обороняються від атак РФ на куп'янському напрямку.