UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вперше після тривалої паузи почали штурмувати Гуляйполе. ЗСУ відбили дві атаки — Лиховій (карта)

Також окупанти знову почали застосовувати техніку на півдні. Як наслідок, захисники уразили три російські танки за дві неповні доби. 

Речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів про суттєву зміну у Запорізькій області. Там російські окупанти вперше за довгий час двічі штурмували місто Гуляйполе, проте невдало — Сили оборони відбили ці атаки. А дії ворога брали початок з селища Решетилівське. 

Під час телемарафону Лиховій також наголосив, що на цій ділянці фронту, порівняно з іншими, небагато бойових зіткнень. Приміром, за останню добу їх було шість. 

"Про це говорили в деяких анонсах, що це може бути такий великий наступ із формуванням наступального угруповання, — додає Лиховій про наступ на Гуляйполе. — Але, за даними нашої розвідки, це продовження такої тактики невеликих штурмових дій, тому що загальна чисельність російського угруповання в Запорізькій області за кількістю змін не зазнала". 

Також росіяни знову почали залучати у свої штурми техніку, у неділю це були два танки та багі. Один з танків ЗСУ одразу ліквідували, після чого окупанти відступили. Та через кілька годин, вже зранку в понеділок, на тій самій ділянці захисники пошкодили ще два танки. 

"Але три танки за дві неповні доби на гуляйпільському напрямку – це суттєвий показник, і він привертає увагу до того, що саме цей напрямок дещо все ж таки активізувався", – підсумував Лиховій.

Читайте також: Росіяни не прорвуть оборону ЗСУ на Запоріжжі, але створять проблему там — військовий

Нагадаємо, в останні тижні спостерігається зростання чисельності російських військ у Запорізькій області. Зараз на цьому напрямку налічується майже 90 тисяч окупантів. Та головнокомандувач Олександр Сирський впевнений, що якщо вони почнуть новий наступ на цій ділянці фронту, ЗСУ зможуть дати їм гідну відсіч