UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вкотре вдарили по Харківщині: за добу вбили людину та поранили ще трьох мирних жителів 

Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди й енергомережі. 

Харківщина продовжувала страждати від російських обстрілів. Голова ОВА Олег Синєгубов розповів про ситуацію в області станом на ранок 4 вересня.

Читайте також: Росіяни двічі вдарили по Купʼянську на Харківщині: загинуло двоє жінок

Зокрема, вчора, 3 вересня, окупанти обстріляли Макарове, за попередніми даними, КАБ. Було зафіксовано влучання в землю на територію приватного домоволодіння. Загинула 37-річна жінка. Ще двоє жінок та один чоловік дістали легкі ушкодження. Внаслідок удару пошкоджено два приватних будинки, господарчі споруди й енергомережі. 

Крім того, в низці населених пунктів та за їхніми межами горіли трава й лісова підстилка внаслідок російських обстрілів. 

У селі Новоосинове внаслідок ворожого удару горів приватний будинок і трава. Інформація про постраждалих не надходила.

Також голова ОВА розповів, що пожежа в Оскільській громаді локалізована, триває ліквідація наслідків. Площа постраждалих лісових насаджень — 1520 га. На місці працюють комісії з ліквідації наслідків і фіксації збитків громадян. 

Щодо ситуації на фронті, то, за словами Синєгубова, на харківському напрямку російські війська двічі безуспішно штурмували позиції українських підрозділів у районах Вовчанська та скинули по одній авіабомбі на Макарове й Мале Веселе.

На куп’янському напрямку загарбники вісім разів атакували позиції українських захисників. Поблизу Синьківки, Глушківки й Берестового підрозділи Сил оборони відбили сім штурмів ворога. Триває боєзіткнення в районі Стельмахівки.

Читайте також: Федоренко розповів про тактику наступу російської армії у Харківській області

Раніше повідомлялося, що ворог обстріляв Андріївку на Харківщині “Іскандером” — постраждали четверо людей.