UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни визнали, що Чорноморський флот "змінив прописку" через українські безпілотники

Він базувався у Криму.

Ексглава "Роскосмосу", а нині окупаційний сенатор РФ від Запорізької області Дмітрій Рогозін заявив, що російський Чорноморський флот "змінив прописку" з Криму. Він підтвердив, що причиною цьому стали атаки українських безпілотників, пише "Медуза".

"Чорноморський флот був змушений змінити, по суті справи, свою прописку через те, що наші великі кораблі стали просто великими мішенями для безекіпажних катерів противника", — заявив Рогозін в інтервʼю російським пропагандистам.

Читайте також: У ЗСУ розповіли, чи змінив тактику Чорноморський флот після призначення нового командувача

У березні речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявляв, що війська РФ вивели майже всі бойові одиниці Чорноморського флоту з тимчасово окупованого Криму. За його словами, на півострові росіяни залишили судна або ті, яких не шкода, або ті, які нема де розмістити в пункті базування в Новоросійську.

У серпні Плетенчук заявляв, що Україна знищила 28 російських кораблів Чорноморського флоту. Він додав, що основні ремонтні потужності для кораблів розміщені в Криму, який перебуває під вогневим ураженням ЗСУ, що ускладнює для росіян проведення ремонтних робіт