UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни визнають, що відстають від України у виробництві безпілотників – куди хочуть перенести свої заводи, щоб наздогнати

Однією з причин відставання блогери називають старший вік російських функціонерів.

Росія відстає від України в плані інновацій при виробництві безпілотників. Таку оцінку ситуації у принциповій галузі озброєнь дав російський військовий оглядач, чию думку у черговому своєму звіті навів Американський Інститут вивчення війни ISW.

Причиною такого становища блогер вважає, зокрема, те, що російські урядовці набагато старші за українських чиновників, через що російський уряд монополізував і стандартизував виробництво дронів на шкоду їхній ефективності.

Читайте також: Китай розробляє ударні БПЛА для Росії – Bloomberg

Російські оглядачі кажуть, що слід інтегрувати технічних спеціалістів у передові підрозділи та перевести російських заводи зі складання та випробування безпілотників ближче до окупованої України, щоб гарантувати, що нещодавно вироблені безпілотники відповідають реальним потребам російських підрозділів.

Військовий блогер з РФ інформує, що російська добровольча бригада «Еспаньйола» вже перенесла свої збиральні та випробувальні заводи безпілотників ближче до окупованої частини України та припустив, що що це дозволило підвищити ефективність її дронів.

Раніше у ЗСУ розповіли, як безпілотники стали початком нового шляху в сучасній війні.