UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вивозять сотні спаленої техніки з Авдіївки – «АТЕШ»

Це ще одне свідчення російських втрат на цьому напрямку.

Представники партизанського руху «АТЕШ» зафіксували сотні транспортних тягачів, які перевозили знищену російську техніку із Авдіївки, зокрема танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти, а також вантажівки.

Підпільники зазначили, що згорілу техніку могли везти на утилізацію у Маріуполь, а колони супроводжували цивільні машини ФСБ Росії.

Читайте також: Сирський здав Авдіївку Росії: ворожа пропаганда поширює новий фейк

«Якщо наші агенти змогли підрахувати близько п'яти сотень згорілої техніки, то скільки залишилося в місті і в полях під Авдіївкою, можна тільки здогадуватися. Якщо судити з прибуття такої купи металобрухту, то ми відзначаємо просто жахливі втрати ВС РФ під час штурму, який характеризувався проривом «на м'ясі та металі», − підсумували в «АТЕШ».

Нагадаємо, за час оборонної операції з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року на авдіївському напрямку російські війська втратили понад 47,1 тисяч солдатів, 364 танки, 248 артилерійських систем, 748 бронемашин та 5 літаків.

Читайте також: Російські війська проводять "зачистки" в Авдіївці — речник ОСУВ "Таврія"

Президент США Джо Байден вважає, що втрата Авдївки, яку українські війська залишили після кількох місяців боїв, відбулося зокрема і через американських законодавців, які не спромоглися схвалити надання Україні екстреної допомоги.

Окрім того, у Міністерстві оборони США зазначили, що Україна вивела війська з Авдіївки через брак артилерійських боєприпасів.