UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни використовують базу відпочинку в Криму як вертолітний майданчик — аналіз

Окупанти були вимушені перемістити гвинтокрили якнайдалі від фронту.

Російські окупанти продовжують використовувати базу відпочинку "Волна" на окупованій Арабатській стрілці як місце дислокації для своїх гелікоптерів. Про це пише OSINT-аналітик Tatarigami_UA у Twitter.

Відомо, що цю імпровізовану авіабазу окупанти почали будувати восени 2022 року. На ній розташовано 20 вертолітних майданчиків, на яких ідентифікували такі гелікоптери як Ми-8, Ми-24, Ка-52 і, ймовірно, Ми-28. Зокрема, на знімку від 20 травня 2023 року на цій "авіабазі" можна було нарахувати 10 машин.

Водночас свіжі супутникові знімки за цей місяць демонструють, що окупанти й до сьогодні використовують цей майданчик для дислокації своїх гелікоптерів — щоправда, розміщує там меншу кількість машин.

"Аналіз за кілька днів показує, що росіяни тримають не більше 3-4 вертольотів одночасно. Крім того, вертольоти здаються більш розосередженими", — відзначає автор допису.

Як відомо, восени минулого року ЗСУ нанесли удар по російських гелікоптерах, які базувалися в Бердянську та Луганську. Тоді було знищено кілька десятків бортів, після чого ворог почав розташовувати подібні засоби якнайдалі від лінії фронту.