UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вигадали, як показати гарну картинку під час «виборів» на окупованих територіях Запорізької області – Генштаб

Голосування на дільницях буде показовим.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області в одному з населених пунктів росіяни планують провести «вибори» у змішаному форматі: показове голосування на дільницях та обхід квартир і будинків. Генеральний штаб Збройних Сил України каже, що таким чином окупаційна влада врахувала негативний досвід організації псевдореферендуму у цьому поселенні та вирішила запровадити деякі новації. Про них Генштаб розповів на своїй сторінці у Facebook.

Обхід будинків окупанти планують розпочати завчасно. Починаючи з 30 серпня представники окупаційної влади почнуть обхід квартир для збору голосів. Крім того в цьому регіоні з’являються особи, яких привозять із території РФ та розселяють в покинутих будинках місцевих жителів. Даний факт пов’язаний із підготовкою фальсифікації голосування та створення потрібної картинки для російських медіа.

Читайте також: Окупанти заселяють у порожні квартири на ТОТ Запорізької області колаборантів — ЦНС

Також посилюється тиск на місцеве населення із вимогою отримувати російські паспорти. Зокрема, запроваджується вимога, що оплата комунальних послуг, інтернету та мобільного телефону неможлива без російського громадянства.

Читайте також: На ТОТ Донецької області окупанти посилюють тиск на аграріїв примусовою паспортизацією — ЦНС

Щоб посилити тиск на місцеве населення в цьому регіоні збільшують чисельність військовослужбовців чеченської національності. Вони поводяться дуже агресивно та жорстко ставляться до порушення комендантської години місцевим населенням.

Читайте також: Окупанти продовжують розміщувати військових у закладах освіти на ТОТ — ЦНС

Раніше міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону повідомив, що окупанти хочуть відправити мешканців захоплених територій на фронт одразу після виборів.