UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни відводять солдатів і техніку з Джанкою вглиб Криму ‒ "АТЕШ"

По місцевому аеродрому неодноразово прилітали ракети.

Російські війська почали відводити частину особового складу з тимчасово окупованого Джанкою у Криму та відновлювати аеродроми у глибині півострова.

Зокрема активні роботи з модернізації тривають на летовищі Кіровське поблизу Феодосії і Багерова в районі міста Керч, повідомив партизанський рух "АТЕШ".

Читайте також: Удар по військовому аеродрому "Джанкой": з’явилися супутникові знімки наслідків атаки

Читайте також: В Алушті вражено вузол зв'язку росіян, знищено багато окупантів – «АТЕШ»

Зазначається, що у такий спосіб Росія прагне розосередити своїх солдатів разом із технікою в очікуванні нових ударів українських військових по військовим об'єктах на півострові.

"Однак попри свої старання, росіяни не здатні найближчим часом звести закриті укриття для своїх літаків. Причиною цьому є складність технологічних процесів, висока ціна будівництва і значні часові затрати", ‒ додали підпільники.

Нагадаємо, під час ракетного удару по Джанкою у ніч із 12 на 13 травня постраждали російські військові об'єкти. Також серед солдат армії РФ є загиблі та поранені.

До цього на військовому аеродромі в Джанкої ЗСУ вдалося знищити чотири ЗРК С-400, три установки РЕБ, пункт управління засобами ППО та апарат спостереження "Фундамент-М". 

Читайте також: Знищені літаки МіГ-31 та ЗРК С-400: росЗМІ про наслідки удару по аеродрому "Бельбек"

Також представники АТЕШ" у Джанкої знайшли три російські радіолокаційні станції, які виявляють повітряні цілі і передають їх на системи ППО, котрі прикривають цей регіон та аеродром.