UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни відряджають "студентських активістів" у Курську область – ЦНС

"На жаль, деякі з підлітків викликається за ідейними мотивами через російську пропаганду й відсутність альтернативної інформації".

Росіяни надсилають "студентських активістів" з фейковим навчальних закладів до Курської області під виглядом волонтерів. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Кожен так званий навчальний заклад отримав план від окупаційних адміністрацій щодо набору волонтерів зі студентів, який й виконує. Переважна більшість «волонтерів» є учасниками кремлівських рухів типу «руху перших». На жаль, деякі з підлітків викликається за ідейними мотивами через російську пропаганду й відсутність альтернативної інформації", – зазначили у відомстві.

ЦНС закликає продовжувати розповідати родичам та знайомим з тимчасово окупованих територій реальну ситуацію щодо війни й хто її розвʼязав.  

Читайте також: Україна й Росія могли укласти угоду про часткове припинення вогню, але операція в Курській області її зірвала — WP

Раніше Центр національного спротиву повідомляв, що росіяни на тимчасово окупованих територіях знизили вік вступу у так звані "ДОСААФ". Від тепер проходження навчання стане обов’язковим вже з 14 років. До цього вік прийому у російську терористичну організацію складав 18 років.