UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни відновили свої позиції у Курській області – в ISW оцінили, якою мірою

ЗСУ, попри чисельні свої атаки, підтверджених успіхів не досягли.

Росіяни нещодавно відновили втрачені позиції в межах українського виступу в Курській області. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW.

Геолокаційні кадри, опубліковані 27 вересня, показують, що російські війська нещодавно трохи просунулися на схід від Вікторівки (на південь від Кореневого).

Читайте також: Бої на Курщині набувають позиційного характеру – в ISW розповіли, де ЗСУ та росіяни намагалися потіснити один одного

При цьому російські джерела стверджували, що сили чеченського спецназу «Ахмат» просунулися майже на кілометр біля Нижньої Парової (на північний схід від Суджі), а інші російські підрозділи мали успіх поблизу Плехового (на південний схід від Суджі). Однак ISW не знайшов підтвердження цих заяв.

UAF Kursk Incursion September 28, 2024.png (1.69 MB)

Водночас американські дослідники війни кажуть, що вчора, 28 вересня, українські війська продовжували наступальні дії в Глушковському районі Курської області, але підтверджених успіхів не досягли. Російські джерела, включно з Міноборони Росії, також стверджували, що підрозділи РФ відбили українські атаки на південний схід від Кореневого біля Любимівки, на схід від Кореневого біля Ольговки та Крем’яного, на північ від Суджі біля Камишівки та на північний схід від Суджі біля Черкаського Поріччя.

Раніше німецьке видання Bild зауважило, що Росія планувала здійснити великий наступ у Курській області, проте атаки армії РФ обернулися провалом.