UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни відмовляють у медичній допомозі мешканцям ТОТ без паспорта РФ

Росіяни хочуть пришвидшити примусову паспортизацію.

Із 1 вересня у лікарнях тимчасово окупованих територій Запорізької області не обслуговують українців, якщо в них немає паспорта Російської Федерації та медичного страхування країни-агресорки. Таким чином росіяни продовжують систематичний тиск на мешканців захоплених населених пунктів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Читайте також: Загарбники на окупованих територіях пропонують гроші за отримання паспорта РФ — ЦНС

«Росіяни не нехтують будь-якими способами аби пришвидшити примусову паспортизацію на захоплених ними землях», - зазначають у ЦНС.

Нагадаємо, у низці населених пунктів на тимчасово окупованих територіях Херсонської області зафіксовані випадки, коли старшокласників, які не отримали паспорти РФ, не допустили до занять у школах. Адміністрації навчальних закладів передали у так звані відділи міграції списки учнів, які не мають російських документів. Дітям дали 10 днів, аби «виправити ситуацію».

Читайте також: ЦНС: Росіяни на окупованих українських територіях змушують бюджетників писати заяви на членство в партії "Единая Россия"

Також загарбники тиснуть на роботодавців щодо переоформлення працівників за нормами російського законодавства. Мета окупантів - зробити так, щоб працівники отримали паспорт РФ.