UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вдень знову атакували Київ, є поранені

Відомо про рух ракет на захід України. 

Російські нападники атакували Київ та Київську область в першій половині дня 29 травня. Міський голова Києва Віталій Кличко підтвердив вибухи в столиці.

«Екстренні служби виїхали на виклик поблизу центру столиці. Атака на Київ триває. Не покидайте укриттів!», - написав він згодом.

Також відомо, що в Оболонському районі уламки ракети впали на проїжджу частину дороги. Всі служби прямують на місце.

"Рятувально-пожежні служби гасять уламки ракети, що палають на проїжджій частині дороги в Оболонському районі", - додав він через кілька хвилин.

Київська міська військова адміністрація заявила, що внаслідок роботи ППО з ліквідації ворожих цілей уламки впали в Подільському районі, а також в Оболонський районі на проїжджу частину.

«Інформація по постраждалих і пошкодження уточнюється. Усі екстрені служби працюють на місцях», - додали в ОВА та закликали перебувати в укриттях.

Гасіння уламків в Оболонському районі столиці

Згодом в КМВА додали, що в Подільському районі столиці внаслідок падіння уламків загорівся дах поверхової будівлі. Пожежу уже локалізували. У свою чергу Віталій Кличко додав, що медики госпіталізували одного пораненого в Подільському районі .

Повітряна тривога була оголошена в столиці та Київській області об 11:09. Згодом вона поширилась на інші області центрально-північного регіону.

На разі відомо про звуки вибухів у Сумській та Чернігівській  областях. Зокрема Оперативне командування "Північ" підтвердило роботу сил протиповітряної оборони на Чернігівщині.

Також моніторингові пабліки повідомляють про рух російських ракет в напрямку заходу України. Тривога оголошена в більшості регіонів.

Читайте також: У Хмельницькій області під час нічної атаки пошкоджено злітну смугу

Це друга ракетна атака Росії на Україну за понеділок, 29 травня. Вночі росіяни випустили по українських містах та селах близько 40 крилатих ракет та   ракетами Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95МС з району 35 ударних дронів «Shahed-136/131». Силами та засобами повітряних командувань було знищено 37 крилатих ракет, 29 дронів-камікадзе та один розвідувальний БПЛА.