UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вдарили по Сумщині з РСЗВ та авіаракетами – в ОВА розповіли про жертви обстрілів

Найінтенсивніших обстрілів зазнала Миропільська громада.

Вчора, 21 липня, росіяни вбили мирну людину і поранили ще одного цивільного, обстрілюючи Білопільську громаду Сумщини. Про це повідомила у Telegram Сумська обласна військова адміністрація.

Білопільську громаду росіяни обстріляли з мінометів (4 вибухи), гранатометів (3 вибухи), артилерії (5 вибухів) та запустили по ній сім FPV-дронів.

Загалом же минулої доби станом на 21.00 росіяни обстріляли Сумську область 44 рази. Тут було зафіксовано 128 вибухів. Обстрілів зазнали 12 громад Сумщини.

Найінтенсивніших ударів росіяни завдали Миропільській громаді: її вони обстріляли з артилерії (10 вибухів), РСЗВ (8 вибухів) та запустили по ній два FPV-дрона.

Читайте також: Війська РФ масово обстріляли Херсонщину: загинуло двоє жінок, поранило медиків

По Хотінській громаді ворог запустив з літака шість некерованих авіаракет, атакував її трьома FPV-дронами, а також обстріляв  з мінометів (3 вибухи).

По Юнаківській громаді ворог бив з артилерії (5 вибухів), а також запустив по ній чотири FPV-дрона та БпЛА типу «крило».

На Великописарівську громаду ворог скинув 9 мін. Глухівську обстріляв з РСЗВ (12 вибухів).

По Краснопільській громаді росіяни били з артилерії (12 вибухів) та мінометів (3 вибухи), а також запустили по ній FPV-дрон.

В Есманьська громаді зафіксовано обстріли з мінометів (6 вибухів), та з використанням FPV-дронів (3 вибухи).

FPV-дронами росіяни вдарили по Дружбівській (2 вибухи), Новослобідській (1 вибух), Ворожбянській (2 вибухи) та Шалигинській (6 вибухів) громадах.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 21 липня, близько першої години ночі у Харкові було чутно вибухи, ймовірно, росіяни вдарили з РСЗВ «Торнадо».