UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вдарили по Одесі. Загинули та постраждали медики й рятувальники

Точне число жертв та постраждалих ще встановлюють.

Вдень, 15 березня, російські окупанти вдарили по Одесі, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Кіпер. Внаслідок обстрілу загинули та постраждали медики й рятувальники.

«Внаслідок російської ракетної атаки по Одесі є постраждалі. На місці працюють всі відповідні служби. Дані уточнюються», – зазначив Кіпер.

Згодом він додав, що внаслідок російської ракетної атаки загинули фельдшер та співробітник Державної служби з надзвичайних ситуацій. Вони після першого вибух приїхали на місце надавати допомогу людям. Серед медиків та рятувальників, за словами Кіпера, є й тяжко поранені.

«Загальна кількість постраждалих уточнюється, всім надається необхідна медична допомога», – додав Кіпер. 

Зазначимо, що на Одещині об 11:01 оголосили повітряну тривогу. Кіпер закликав жителів Одеси та Одеського району перебувати в укриттях.

Своєю чергою Повітряні сили ЗСУ об 11:04 повідомили, що в бік Одеси рухається ворожа ракета. Через 13 хвилин ПС ЗСУ повідомили про загрозу балістики для південних областей та закликали не ігнорувати сигнал повітряної тривоги.

Читайте також: В ОК "Південь" розповіли, куди РФ намагається влучити під час атак по Одеській області

Нагадаємо, 11 березня, у перші години доби, українська ППО збила в небі Одещини 10 дронів-камікадзе Shahed-131/136. Однак влучань уникнути все одно не вдалося. Тоді ворожий безпілотник уразив інфраструктурний об'єкт в Одеському районі, а також було пошкоджено адміністративні будівлі. Пожежу, що виникла через атаку дронів, вдалося оперативно ліквідувати. Ударною хвилею вибито скло у довколишніх приватних будинках, уламками завдано руйнувань господарчим спорудам. Люди не постраждали.