UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вдарили по Харківщині ракетами з Білгорода

Є пошкоджені будівлі.

Увечері 11 лютого російські війська вдарили по місту Люботин у Харківському районі. За попередньою інформацію, атака була завдана ракетами з комплексу С-300 із території Білгорода.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. За його словами, інформацію про постраждалих не надходила.

Читайте також: Внаслідок атаки на Харків загинула прокурор Чугуївської окружної прокуратури разом із чоловіком і трьома синами

У результаті ворожої атаки пошкоджень зазнали фасади нежитлових приміщень.

Нагадаємо, увечері 9 лютого російські війська запустили ударні безпілотники типу Shahed 131/136 по Харкову. У місті пролунало щонайменше чотири вибухи. За інформацією Терехова, під ударом опинилася цивільна інфраструктура у Немишлянському районі міста. Також росіяни вдарили по кафе у селищі міського типу Великий Бурлук у Куп'янському районі.

Пізніше з’ясувалося, що дрони поцілили по нафтобазі. Як наслідок – сім загиблих людей, серед яких діти 4 та 7 років, а також 6-місячне немовля. Родину з трьома дітьми знайшли в одному будинку. В іншому рятувальники виявили ще одне подружжя – чоловіка 66 років та його 65-річну дружину.

Читайте також: Євлаш розповів, чи є загроза нового наступу російських військових на Харків

Окрім того, постраждали дві жінки 39 та 61 років, а також 45-річний чоловік.

Із нафтобази вулицею розтеклося палаюче пальне, яке охопило 15 приватних житлових будинків. Площа вогню склала 3,7 квадратних кілометрів. Із місця події евакуювали 50 людей, зокрема двох дітей.