UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вдарили по центру Чернігова, є багато жертв

По місту вдарили трьома ракетами. 

Російські війська вранці у середу, 17 квітня, завдали ракетного удару по Чернігову. Як повідомив голова Чернігівської обласної військової адмніістрації В'ячеслав Чаус, в місті є жертви та поранені.

Він повідомив, що ворог завдав трьох ракетних ударів по центру Чернігова. 

"Є загиблі цивільні, є багато поранених. Зараз працюють рятувальники, працюють медики, надають всю необхідну допомогу", - розповів Чаус у відеозвернені. 

Виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако у свою чергу зазначив, що «приліт» був  по об’єктах соціальної інфраструктури.

«Кілька ракетних ударів завдала Росія по об’єктах цивільної та соціальної інфраструктури Чернігова. На жаль, є загиблі і постраждалі. Зараз там знаходяться всі відповідальні служби. Лікарні працюють в посиленому режимі і вже приймають перших постраждалих», - написав він у Telegram.

Приблизно о 10:00 Олександр Ломако в ефірі телемарафону повідомив, що в місті внаслідок удару загинули щонайменше чотири людини та ще п’ять отримали травми.

«На жаль, на даний момент інформація підтверджена про чотирьох загиблих. З того, що я бачу, цифра може бути більшою, на жаль, тому що багато ще недосліджених об'єктів, і є травмовані, які звертаються вже до міських лікарень. Зокрема, у найбільшій нашій лікарні є п'ять повідомлень про травмованих. Також, на жаль, я гадаю, що їх буде більше», - повідомив він.

Повітряна тривога була оголошена в Києві та Чернігові, а також низці північно-східних областей о 8:50. Повітряні сили України заявили про високий рівень ракетної небезпеки. Зокрема майже відразу були зафіксовані цілі в напрямку Києва. Приблизно о 9:00 в Чернігові пролунав вибух.

Як зазначають моніторингові пабліки, ймовірно нападники застосували три балістичні ракети типу «Іскандер-К».

Місцеві ЗМІ опублікували відео, на якому зафіксовано прильот третої ракети по місту.

Водночас після відбою повітряної тривоги на півночі країни її було оголошено на півдні. Невдовзі вибухи пролунали в Одесі.

Нагадаэмо, 19 серпня окупанти нанесли ракетний удар по центру Чернігова ракетою "Іскандер". Тоді загинули семеро людей, серед них дитина, ще 148 осіб постраждали.