UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вдарили КАБами по населених пунктах Сумщині, що прилягають до місцевості, захопленої ЗСУ в Курській області РФ  – в ОВА розповіли про жертви авіаударів

Двоє мирних мешканців загинуло, шестеро отримали поранення.

Вчора, 8 серпня, росіяни скинули на Юнаківську громаду Сумщини дев’ять керованих авіабомб. Внаслідок авіаударів загинули місцевий мирний житель та дитина шести років. Крім того, отримав множинні травми ще один місцевий мешканець. Про це повідомила у Telegram Сумська обласна військова адміністрація. Тут кажуть, що для удару по громаді загарбники застосували ще й артилерію (3 вибухи).

В ОВА також інформують, що, вдаривши трьома керованими авіабомбами по Хотінській громаді, росіяни поранили ще чотирьох мирних мешканців, і ще одна людина постраждала у Сумській громаді, на яку агресори також скинули три КАБи.

Зауважимо, що всіх цих авіаударів, які призвели до жертв серед мирного населення, росіяни завдали по територіях, розташованих неподалік району, де ЗСУ прорвали кордон Росії і захопили кілька населених пунктів на території її Курської області.

Загалом же минулої доби станом на 21.00 росіяни обстріляли Сумську область 27 разів. Тут було зафіксовано 79 вибухи. Обстрілів зазнали 11 громад Сумщини.

По три КАБи агресори також скинули на Миропільську та Білопільську громади, по останній він також запустив чотири FPV-дрона. Ще одну керовану авіабомбу росіяни скинули на Шосткінську громаду.

Читайте також: Росіяни обстріляли лікарню у Дніпропетровській області: загинув чоловік

Найінтенсивнішого мінометного обстрілу зазнала Есманьська громада - на її територію росіяни скинули 28 мін. На Новослобідську та Краснопільську громади вони скинули по чотири міни, і ще дві – на Середино-Будську.

Чотири міни загарбники скинули і на Великописарівську громаду, а позатим запустили по ній три FPV-дрона та обстріляли її з гранатомету (6 вибухів).

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 9 серпня, близько 1.40 у Кременчуці на Полтавщині пролунали вибухи. Україну атакували «шахеди».