UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни створюють добровольчий підрозділ, що воюватиме виключно в Курській області за «українські» зарплати – ISW

Росіяни сподіваються уникнути додаткової передислокації військових ресурсів до Курщини, залучаючи новосформовані сили.

Вчора, 24 серпня, керівництво Курської області РФ оголосило про створення добровольчого загону «БАРС-Курськ» і заявило, що він буде воювати виключно в межах Курського регіону. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники кажуть, що адміністрація Курської області опублікувала оголошення про створення добровольчого загону, в якому пообіцяла новобранцям, що ті виконуватимуть завдання лише в межах Курської області, підписуватимуть контракт на півроку та отримуватимуть зарплату, як російські військові, які служать в Україні.

Читайте також: Росіяни все зрозуміли і не хапають наживку – The Economist про надію, яку не виправдала курська операція

Американські дослідники війни припускають, що російські офіційні особи, мають на меті використати українське вторгнення в Курську область як інструмент вербування і сподіваються уникнути додаткової передислокації військових ресурсів до Курської області шляхом залучення до оборонних операцій новосформованих сил.

Раніше ISW зафіксував значні передислокації елементів Північного угруповання військ РФ з Харківського напрямку до Курської області.