UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками — Лубінець

Омбудсмен вже звернувся щодо цього до відповідних міжнародних організацій. 

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про черговий воєнний злочин російських варварів — вони стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками. На своєму Tg-каналі омбудсмен зауважив, що так окупанти хочуть деморалізувати суспільство, натомість українці, бачачи такі дії, повинні бути ще рішучішими у боротьбі. 

"Рівень варварства й кровожерливості неможливо осягнути. Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими! — наголосив Лубінець. — Скільки ще світ дивитиметься, як Росія відкрито демонструє зневагу до будь-яких норм і законів?". 

Він наголосив, що направив листи до міжнародних організацій, МКЧХ та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини з боку Росії.

Читайте також: Російські морпіхи показали відео з нібито відрізаною головою українського військового: Лубінець відреагував

Раніше Лубінець розповідав, що його офіс від початку повномасштабної війни отримує десятки матеріалів з ймовірними стратами захисників. Та, на жаль, немає конкретних інструментів, якими омбудсмен може скористатися, аби притягнути винних у цих воєнних злочинах до відповідальності. При цьому росіяни самі записують на відео те, як відрізають голови, статеві органи, вуха, носи, кінцівки, фаланги на руках.