UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни спустили на воду перший катер проєкту "Тарантул", зарядивши його ракетами Х-35 — Defense Express

Для цього окупантам знадобилося вісім років. 

У Defense Express повідомляють, що російські окупанти кілька днів тому, 29 липня, спустили на воду великий ракетний катер "Ступинец" проєкту 12418 "Тарантул". Збирали судно на кораблебудівному підприємстві "Вымпел" в Рибінську. Воно призначене для флоту, який знаходиться в Каспійському морі, сказано у повідомленні DE

Попри те, що росіяни називають його "катером", судно немале. Довжина його корпусу становить 57 м, повне водозаміщення 580 тонн, а озброєний він вісьма протикорабельними ракетами Х-35. 

Росіяни хочуть мати два такі катери, проте другий зараз ще на стадії будівництва. Та у Defense Express розповідають, що блоки та заготовки для цих бортів ржавіли просто неба багато років, поки окупанти не змогли знайти гроші для реалізації цього проєкту. Після цього їм знадобилося ще вісім років, аби побудувати для свого флоту першого "Тарантула". 

Читайте також: У ГУР підтвердили ураження чотирьох російських катерів "Тунець"

Нагадаємо, у 2024 році у РФ скасували парад флоту Військово-морських сил  біля Санкт-Петербурга через безпекові причини. У розвідці Британії вважають, що це вкотре доводить нездатність агресора захистити свої сили.