UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни скаржаться на перевагу українських безпілотників — ISW

За словами російських пропагандистів, перевага українців у дронах — 3-4:1.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що російський воєнний пропагандист, який раніше служив у підрозділі «Шторм-Z», називає ефективним та поширеним використання українських безпілотників. Як йдеться у звіті ISW, дрони є «провідним фактором» у здатності України відбити наступ загарбників.

Інститут наводить слова російського пропагандиста, який пише про велику чисельну перевагу ЗСУ у безпілотниках. Він стверджує, що українські штурмові групи мають перевагу в FPV-дронах 3-4:1 над російськими штурмовими підрозділами. Також механізовані групи українців мають перевагу в дронах такого класу 6-10:1 над загарбниками.

Читайте також: Росіянин загинув, коли вдарив палицею по дрону, який не здетонував

ISW наводить слова іншого росіянина, який зазначив, що спеціалізовані українські безпілотні підрозділи знищили незахищену російську бронетехніку в напрямку Авдіївки, перешкоджаючи російському наступу в цьому районі. Він підкреслив, що російським силам надають FPV-дрони волонтери, а централізованого механізму постачання від Міноборони Росії немає.

«Оскільки українські сили адаптуються та краще інтегрують нові технології у свої сили, російські сили, ймовірно, відчуватимуть тиск, щоб зробити те ж саме, щоб зберегти технологічний та тактичний паритет на полі бою. Ці перегони нападу-оборони та масштабування можливостей є центральною для розвитку бойових засобів у сучасній війні», - зазначає ISW. 

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність виготовити мільйон дронів для української армії у 2024 році. Він підкреслив, що виконати це завдання буде складно, але план має бути здійснений для посилення можливостей Сил оборони.