UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни скаржаться на якість повітря через пожежу на нафтобазі, яка палає вже 9 добу

Місцеві вимагають від влади вжити заходів для захисту їхнього здоров'я

Пожежа на нафтобазі в місті Пролетарськ Ростовської області триває вже дев'ятий день. Вогонь продовжує поширюватися, охопивши нові цистерни з авіаційним гасом. Перші резервуари, де почалася пожежа, вже вигоріли до тла, проте ситуація залишається критичною.

Влада Ростовської області заявила, що якість повітря в регіоні перебуває в межах норми, і шкідливих чи отруйних речовин у повітрі не зафіксовано, пишуть росЗМІ. Проте, місцеві жителі Пролетарська висловлюють серйозні занепокоєння і критикують владу за відсутність детальних даних щодо забруднення повітря.

Читайте також: Удар по нафтобазі у Ростовській області: під час гасіння пожежі стався потужний вибух

У ростовських пабліках масово поширюється звернення жителів Пролетарська, які вимагають офіційної інформації щодо стану повітря в місті. Вони повідомляють, що кожного вечора на місто опускається смог, відчувається стійкий запах нафтопродуктів, а повітря насичене їдким димом. Це призводить до утрудненого дихання, сльозотечі, подразнення слизових оболонок і сильного кашлю. Багато хто з місцевих жителів почав носити маски, проте ситуація тільки погіршується.

Мешканці Пролетарська наголошують, що офіційні заяви про відсутність шкідливих речовин у повітрі суперечать їхнім спостереженням. Вони стурбовані тим, що катастрофу на нафтобазі більше не висвітлюють у ЗМІ, і вимагають від місцевої влади вжити заходів для захисту їхнього здоров'я та надати офіційні дані про якість повітря.

Читайте також: Снаряди на ураженому безпілотником складі у Воронезькій області вибухали більше доби

Нагадаємо, поблизу міста Пролетарськ продовжують гасити вогонь на нафтобазі після атаки дронів, яка сталася уранці 18 серпня. У Генеральному штабі ЗСУ підтвердили атаку по цьому комбінату «Кавказ», який знаходиться на відстані близько 300 км від українського кордону. Там зазначили, що на території об’єкта є два осередки займання, а нафтопродукти звідти постачалися для потреб російської армії.