UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни ще на початку серпня перерізали дорогу між Костянтинівкої та Вугледаром – в ISW розповіли про наслідки тактичної перемоги загарбників

Армія РФ нещодавно просунулася на північ від Костянтинівки та на південний схід від Водяного

Нещодавно на курахівському напрямку російські війська вийшли на ще одну ділянку траси O-0532  Вугледар-Костянтинівка, цього разу поблизу Вугледара. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW, посилаючись російських військових блогерів.

Дослідники кажуть, що такі заяви цілком узгоджуються з оцінкою ISW просування росіян у цьому районі.

Вперше вийти на трасу О-0532 і перерізати українську транспортну лінію між Вугледаром і Костянтинівкою росіянам вдалося ще 2 серпня. Однак, за оцінкою ISW, хоча росіяни тоді й досягли своєї давньої тактичної мети, це істотно не вплинули ні на операції Росії, ні на дії України в цьому районі протягом наступних тижнів.

Читайте також: Десантники на курахівському напрямку відбили масштабний штурм окупантів. Ті залучили 57 одиниць бронетехніки

Росіяни продовжують просуватися тут, проте у попередньому, помірному темпі. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 і 21 серпня, показують, що російські сили нещодавно просунулися на північ від Костянтинівки та на південний схід від Водяного (обидва на північний схід від Вугледара). Водночас російські військові блогери стверджували, що російські війська також просуваються на північний захід від Парасковіївки. 21 серпня російські війська також продовжували наступальні дії під Побєдою.

Раніше повідомлялося, що у Донецькій області, на покровському напрямку, росіяни захопили  Комишівку, Завітне та Новожеланне, а також просунувся біля Миколаївки та розпочали бої за Новогродівку.