UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни розсилають українцям на окупованих територіях SMS із закликом вступати до лав окупаційної армії — ЦНС

У Криму до агітації залучили волонтерів.

Через провал планів з мобілізації українців, які проживають на захоплених землях, росіяни вдаються до нових методів заманювання людей до лав російської армії. Тепер громадянам України на окупованих територіях приходять SMS-повідомлення із закликом підписати контракт із Міноборони РФ, повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Зокрема, росіяни обіцяють тим, хто стане до лав окупаційної армії, грошову винагороду “від 800 тисяч рублів і пільги”. У повідомленні також вказана гаряча лінія Міноборони Росії. 

Читайте також: ЦНС: Росіяни на окупованих територіях України платять 15 тисяч рублів за вербування місцевих жителів

У Криму ж росіяни до агітації залучили навіть волонтерів. Тепер на захопленому півострові при кожному військкоматі закріплені дві людини, які розповідають добровольцям про "переваги" приєднатися до бойовиків, які воюють проти України. 

"Центр національного спротиву нагадує — залучення населення до війни проти своєї Вітчизни суперечить нормам міжнародного права і передбачає суворе покарання за такі дії", — зазначили у ЦНС.

Раніше у ЦНС попереджали про зростання темпів конфіскації житла українців на окупованих територіях. Там зауважували, що росіяни використовують механізм конфіскації, аби змусити мешканців повернутися та підписати документ про переоформлення майна.