UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни розробили нейромережу, яка видивлятиметься ворожі дрони: ISW

Серед іншого це допоможе компенсувати вади їхньої РЕБ.

Центральний науково-дослідний інститут «Циклон», дочірня компанія російської державної корпорації «Ростех», розробив нейронну мережу для оптичних детекторів дронів, яка може збільшити дальність виявлення на 40 відсотків. Про це Американський Інститут вивчення війни ISW повідомив у черговому своєму звіті.

«Циклон» каже, що ця нейронна мережа автоматизує виявлення дронів і сповіщає операторів про подальші заходи, необхідні для протидії безпілотникам, що наближаються.

Читайте також: Ілюзія «шахеда» - що іще вигадали росіяни, аби ефективніше бити по Україні з повітря: експерт

Таке обладнання, ймовірно, допоможе росіянам почасти впоратися з труднощами, які ті мають, намагаючись забезпечити постійне покриття своїх позицій засобами радіоелектронної боротьби

ISW з посиланням на російського військового оглядача інформує, що російські сили мають достатні можливості РЕБ, але існують проблеми з постійною їхньою роботою, оскільки такі пристрої можуть «перегріватися» після 30-40 хвилин використання.

Раніше повідомлялося, що для боротьби з ворожими безпілотниками росіяни розпочали застосовувати дрони, з яких вистрілюють сітками.