UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни розпочали наступ у Запорізькій області – Генштаб

У цьому ж регіоні ЗСУ продовжують наступати на мелітопольському та бердянському напрямках.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив на своїй сторінці у Facebook, що 4 серпня на усіх ділянках фронту відбулося 36 бойових зіткнень. При цьому росіяни суттєво збільшили кількість напрямків свого наступу. Зокрема вони розпочали наступальні дії в Запорізькій області - атакували в районі Новопокровки, проте успіху не мали.

У Генштабі кажуть, що на запорізькому напрямку окупанти зосереджені переважно на тому, аби не допустити подальшого просування наших військ. При цьому вони продовжують використовувати цивільні заклади освіти тимчасово окупованих територій України у власних цілях. Зокрема встановлено, що у населеному пункті Михайлівка Запорізької області на території загальноосвітньої школи розташовано близько 100 російських військовослужбовців.

Читайте також: У Пентагоні не бачать своєї провини у сповільненні контрнаступу ЗСУ

У цьому ж таки Запорізькому регіоні ЗСУ продовжують вести наступальну операцію на мелітопольському та бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Тим часом на шахтарському напрямку росіяни хотіли повернутися на рубежі в районі Благодатного. Це їм також не вдалося.

Водночас ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ біля Мар’їнки та Авдіївки. На бахмутському напрямку Сили оборони не дають ворогу просунутися в районах Кліщіївки та Курдюмівки.

Раніше представник Пентагону Патрік Райдер заявив, що хоча в України зараз є значний бойовий потенціал, не варто скидати з рахунків той факт, що росіяни встигли побудувати оборону на окупованих територіях.