UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни грабують магазини та вивозять автомобілі під виглядом евакуації з ТОТ

Окупанти перетворилися на мародерів, тікаючи з тимчасово окупованих територій.

Окупанти оголосили масову евакуацію дітей з тимчасово окупованих територій Запорізької області. Скориставшись ситуацією, вони почали вивозити награбоване майно з прифронтових населених пунктів. Про це повідомляє Генштаб.

"У Михайлівці зафіксовано евакуацію усього майна разом із співробітниками ворожих фінансових установ на викрадених у місцевих жителів легкових автомобілях. Також до Дніпрорудного прибуло 15 автобусів для евакуації представників російської окупаційної адміністрації та так званої "народної міліції" разом з їхніми родинами. Військовослужбовці російських окупаційних військ масово грабують магазини з оргтехнікою та викрадають легкові автомобілі", – повідомляє Генштаб.

Упродовж цієї доби противник завдав вісім ракетних ударів, зокрема дві ракети С-300 влучили по цивільному підприємству в Балаклії на Харківщині, внаслідок чого поранено п'ятьох цивільних громадян. Окрім того, п'ять російських ракет Х-22 окупанти випустили по цивільних об’єктах Миколаївської області та одну ракету Х-22 – по Херсонщині, без втрат. Також ворог завдав 22 авіаційних удари та здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та Нікополю Дніпропетровської області. На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках ЗСУ відбили 39 атак.

Читайте також: Війська РФ скинули КАБ із Су-35 та обстріляли з гелікоптерів Чернігівську область

Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по ворожому зенітному ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, два райони зосередження озброєння та військової техніки противника, а також три склади боєприпасів ворога.

Як повідомлялося, російські війська в суботу, 6 травня, обстріляли шість громад Сумської області. Крім того, російські війська обстріляли Авдіївку Донецької області зі ствольної артилерії, танків і "Градів".

Зауважимо, російська окупаційна влада оголосила про примусове переміщення 70 тисяч людей з окупованих територій нібито для їхньої безпеки перед українським контрнаступом. Насправді це прикриття контрольованого відступу росіян. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).