UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни провели невдалий рейд вздовж кордону Сумщини та просунулись на Харківщині та Донбасі – ISW

Російські війська цього тижня спробували здійснити транскордонний рейд у Сумську область, але зазнали невдачі та відступили. Натомість російські окупанти мають певні успіхи в просуванні біля Вовчанська та вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна на Харківщині, а також на Донбасі, йдеться у зведенні американського Інститут вивчення війни.

Аналітики з посиланням на українських військових зазначають, що бойові дії біля кордону Сумщини  відбулись після інтенсивного артилерійського та мінометного обстрілу поблизу Чуйківки, Рожковичів і Ситного. Однак українські сили відбили атаку і росіяни відступили.

Натомість в ISW заявляють, що  станом на 17 липня російські сили просунулися в Глибокому на півночі Харківської області, а у Вовчанську та в напрямку Тихого точаться бої.

Також зафіксоване просування окупантів на південний схід від Куп’янська, на південний захід від Сватового та на захід від Кремінної.

«Геолокаційні кадри, опубліковані 17 і 18 липня, показують, що російські війська просувалися на південь від Степової Новоселівки, на північний схід від Макіївки і на схід від Тернів», - пише ISW.

Також росіяни незначно просунулися на південь від Торецька та на північний захід від Авдіївки, де продовжують наступальні дії.

Читайте також: Україна активізувала роботу над військовими дронами зі штучним інтелектом

Напередодні речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що прориву державного кордону в Сумській області останнім часом не було, проте певна активність російських диверсантів таки присутня. Він зазначив, що російські ДРГ можуть проводити розвідку для встановлення місць перебування українських захисників для подальшого наведення засобів на місцезнаходження захисників.