UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни просуваються в бік позицій ЗСУ, здолавши які можуть швидко прорватися на заході від Донецька: карта

Українські війська тримаються за північні околиці Красногорівки.

На курахівському напрямку росіяни кинули великі сили для захоплення північної частини Красногорівки і просунулися на 300 метрів у цій частині міста. Про це повідомив у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Він каже, що окупанти тут, хоч і невисокими темпами, але просуваються.

«Річ у тому, що північна частина міста ділиться на ще дві частини - південніше та північніше річки Лозова», - пояснює поточну диспозицію оглядач, - «На деяких ділянках ворог зміг дійти до неї, але загалом - той рубіж поки не пересік».

Читайте також: 11 танків та 45 ББМ: десантники показали, як відбили один з найбільших штурмів РФ на курахівському напрямку

Мирошников зауважує, що північніше річки є ще досить великий шматок території міста, який прикриває величезну пустоту з півдня, яка веде до Карлівки та Гірника. Тобто, якщо росіянам вдасться взяти Красногорівку, вони зможуть швидко просунутися на значну відстань на захід від Донецька.

Наразі цей сценарій не є фатальним: «Наш гарнізон все ще перебуває у двох частинах Красногорівки, а ворогу треба ледь не подвоїти кількість особового складу, щоб дістатися Гірника чи Курахового».

Просування росіян у Красногорівці засвідчив і український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

красногорівка28.07.jpg (35 KB)

Американський Інститут вивчення війни ISW у черговому своєму звіті наводить повідомлення російських військових оглядачів, котрі кажуть, що ЗСУ утримують позиції в приміських і сільських районах на північно-західній околиці Красногорівки.

Просування росіян на півночі Красногорівки ISW фіксує починаючи з 26 липня.