UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни просунулися в районі міста, чия окупація дасть їм змогу сформувати потужний плацдарм для подальшого наступу: карта

Російські війська мають певне просування східніше Часового Яру.

На бахмутському напрямку росіяни просунулися східніше міста Часів Яр. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, який близько опівночі оновив свої інтерактивні карти.

часів_яр1.04.jpg (67 KB)

Американський Інститут вивчення війни ISW у черговому своєму звіті, посилаючись на командира українського батальйону БПЛА, зауважив, що російські війська зосереджують свої удари в напрямку Часового Яру, оскільки це місто розташоване на панівній висоті.  

При цьому ISW каже, що 31 березня поблизу Бахмута тривали позиційні бої і підтверджених змін на лінії фронту не було. Зокрема ISW не знайшов доказів заявам російського оглядача, що війська РФ просунулися поблизу Богданівки (на північний захід від Бахмута).

Читайте також: Росіяни намагаються захопити Часів Яр: військові показали, які відбивають штурм біля залізниці

Однак український військовий журналіст Богдан Мирошников повідомив у Telegram, що ворог все ж незначно просунувся поблизу Кліщіївки та у Богданівці. При цьому оглядач зазначив, що в Іванівському, про взяття якого вже встигли відрапортувати росіяни, наші воїни стабільно відбивають штурми.

Раніше у ЗСУ розповіли, що, окупувавши Часів Яр, росіяни зможуть взяти під вогневий контроль міста Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ і сформувати потужний плацдарм для подальших ударно-штурмових дій.